Hvordan bør vi lese Bibelen? Vet du at den inneholder mye poesi? Om Bibelens mangfold & enhet (Video | Episode 3)

 


Hvordan bør vi lese Bibelen?

I denne korte undervisningsvideoen (på 25 minutter) løfter jeg opp dette spørsmålet. Mitt hovedpoeng er at vi bør sette pris på Bibelens enhet og mangfold. 

Det er forskjell på historiebøker og poetiske bøker, profetbøker og visdomslitteratur, evangeliene, Paulus' brev og Johannes Åpenbaring. I videoen illustrerer jeg dette mangfoldet ved å sette fokus på Bibelens poesi - kjennetegnet av bilder, konsist språk og gjentakelser - og hvordan vi bør lese slike tekster.

Videoen ble spilt inn som BIBELTIME i forbindelse med Sommerstevnet på Hedmarktoppen 2020 (Digitalt sommerstevne: Sammen overalt) den 1-4. juli, og er filmet og redigert av TV Inter. Dette er den tredje av til sammen fire episoder: «Om Bibelen; hvorfor og hva vi tror om denne boken. Hvordan bør vi lese den?» med to sesjoner undervisning og to sesjoner samtale med relevante spørsmål. Alle episodene ligger åpent tilgjengelig på https://www.facebook.com/sommerstevnethedmarktoppen

Se flere episoder: 

Hvorfor tror kristne på Bibelen som Guds Ord? Om Jesu skriftsyn og sterke uttalelser om Det gamle testamentet (Video | Episode 1)

Hvorfor tror kristne på Bibelen som Guds Ord? Svar på spørsmål (Video | Episode 2)


For mer om bibelsyn, les Hvordan skal vi forstå Bibelen? Tre skriftsyn oppe til diskusjon