Mot kristen modenhet: Se på Jesus, troens fullender! (Podcast)


Derfor skal vi nå gå videre fra det første vi lærte om Kristus, fram mot full modenhet. Vi vil ikke på nytt legge grunnvollen med omvendelse fra døde gjerninger og tro på Gud, med undervisning om renselsesbad og håndspåleggelse, om de dødes oppstandelse og om evig dom. (Hebr 6,1-2 B11)

Derfor, når vi har så stor en sky av vitner omkring oss, så la oss legge av alt som tynger, og synden som så lett fanger oss inn, og med utholdenhet fullføre det løpet som ligger foran oss, med blikket festet på ham som er troens opphavsmann og fullender, JesusFor å få den gleden han hadde i vente, holdt han ut på korset uten å bry seg om skammen, og nå har han satt seg på høyre side av Guds trone. Ja, tenk på ham som holdt ut en slik motstand fra syndere, så dere ikke blir trette og motløse. (Hebr 12,1-3 B11)

I denne podcasten (50 min) snakker jeg om det innholdsrike Hebreerbrevet. Det taler bl.a. om "en frelse som er så mye større" (2,3), om Jesus Kristus som har "fått en langt høyere prestetjeneste, siden han er mellommann for en pakt som er så mye bedre og hviler på bedre løfter"(8,6). 

Opptaket er fra en bibelkveld i Filadelfiakirken Vestby den 02.12.2021, og kan høres her:

https://open.spotify.com/episode/1MKTymsquqrUFnqhbpLTbM?si=28d152bd1baf41f6

eller

https://www.filadelfiavestby.no/ressurser/taler/audio/article/1621893



Hør også: 

Hva er grunnleggende for en kristen? Om omvendelse, tro på Gud, dåp, åndsdåp, kunnskap om de dødes oppstandelse & evig dom (Podcast)

Den som venter på Gud, venter ikke forgjeves (Refleksjon & Podcast)