Vi elsker fordi han elsket oss først! (Podcast)



"Og håpet gjør ikke til skamme, for Guds kjærlighet er utøst i våre hjerter ved Den Hellige Ånd som er oss gitt." (Rom 5,5 NB88)

Alt håp syntes ute. Året 587 før Kristus ble Jerusalem ødelagt på grunn av folkets ugudelige livsførsel... Jødene og deres konge(r) var bortført til Babylon. Men midt i Klagesangene (over den sørgelige situasjonen), synges det plutselig om Guds trofasthet og barmhjertighet. Og Jeremia profeterer samtidig om at det skulle komme en ny pakt i fremtiden (Jer 31), som Jesus senere under nattverdsmåltidet fortalte at han skulle initiere (Matt 26,28). Ennå var det håp!

   "Og ved dette ble Guds kjærlighet åpenbart blant oss,
          at Gud sendte sin enbårne Sønn til verden
          for at vi skulle leve ved ham.
          
       Ja, dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud,
          men at han har elsket oss
          og sendt sin Sønn til soning for våre synder.
   Mine kjære, har Gud elsket oss slik, da skylder også vi å elske hverandre." (1 Joh 4,9-11 B11)

Det er Gud, ved Den hellige ånd, som gjør oss i stand til å elske Gud og vår neste. Dette springer ut ifra Jesu forsoningsverk. Han tar ikke bare bort vår synd og skyld. Vi får et nytt liv i Kristus, hvor "Vi elsker fordi han elsket oss først" (1 John 4,19).

Talen, "Vi elsker fordi han elsket oss først", ble holdt i Filadelfiakirken Vestby den 18.10.2020. Den er tilgjengelig som podcast og varer i 36 minutter, og kan høres her: