Gode gjerninger - hvite klær og god frukt (Podcast)

 


Dere har ikke utvalgt meg, men jeg har utvalgt dere og satt dere til å gå ut og bære frukt, en frukt som varer. Da skal Far gi dere alt dere ber om i mitt navn. Dette er mitt bud til dere: Elsk hverandre! (Joh 15,16-17 B11)

La oss glede oss og juble og gi ham æren! For tiden for Lammets bryllup er kommet. Hans brud har gjort seg i stand, og hun har fått en drakt av skinnende rent lin. Linet er de helliges rettferdige gjerninger. (Joh åp 19,7-8)

Hva innebærer det å leve rettvendt (etter at vi har omvendt oss fra vår synd og kommet til tro på Herren Jesus)? I denne podcasten snakker jeg om gode gjerninger som god frukt og hvite klær, til ære for Gud.

Slike gode gjerninger er ikke noe vi produserer i vår egen kraft, av egen fortjeneste. Det er snarere snakk om Åndens frukt (Gal 5,22-23) som kommer når vi blir i Jesus, og Jesus blir i oss. "For uten meg kan dere ingenting gjøre", sier Jesus i Joh 15,5.

Gode gjerninger kan også forstås som skreddersydde klær, som Gud ikler oss. I Efeserbrevet skriver apostelen Paulus følgende:

For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave.  Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal skryte av seg selv. For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem. (Ef 2,8-10)

Så hvordan kan vi bære Åndens kjærlighetsfrukt og vandre i gode gjerninger?

Det engelske ordet "yield" kan brukes i et ordspill som kaster lys over saken. Det å gi etter for Gud (yield unto God, Rom 6,13) medfører at vi gir frukt (yield fruit, Mark 4,8). Hele det kristne livet er et liv i tro og enkel tillit til Jesus. Som det står: "Den rettferdige skal leve ved tro" (Rom 1,17). Når vi gir etter for Guds vilje/Ord, fordi vi stoler på Jesus, så vil vi ved Guds nåde bære god frukt. 

Talen "Hvite klær og god frukt" ble holdt i Filadelfiakirken Vestby, den 27.02.2022. Den er tilgjengelig som podcast og varer i 53 minutter, og kan høres her:

https://open.spotify.com/episode/6stSirkQAEJOPjxO3Efbax?si=320a63fd56a44be6

eller her

https://www.filadelfiavestby.no/ressurser/taler/audio/article/1641449


Les også:

Mot kristen modenhet: Se på Jesus, troens fullender! (Podcast)

Hvordan kan vi bli mer som Jesus? Svar på spørsmål om temaet helliggjørelse